Intervju: Marina Tatomirović

Objavljeno 21.04.2016. od Kutak peciva

Vrijedna Marina je jedna od naših najaktivnijih fanica pa smo željeli čuti i njenu kulinarsku priču…

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Marina: Kuham od svoje desete godine. Naime baka je bila kuharica u vrtiću i s njom sam počela. Prvo je to bila juha od paradajza, pa dizana tijesta i keksići. Sjećam se koliko me boljela rukica, samo da dokažem baki da mogu umijesiti sama dizano tijesto, jer s rukom je najbolje! To su bili prvi koraci, uz njenu pomoć, a prvi ručak je bio s mojih 10 i sad ga se sjećam, juha, pečeno pile i riža, a desert je bio obični jogurt biskvit s jabukama. Da da, lijepa sjećanja za tada malenu djevojčicu.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Marina: Najviše volim kuhati.. sve. Volim isprobavati i pokusirati, ako mislim da bi nešto bilo bolje ako promijenim recept, taj recept onda sigurno neće ostati isti ha-ha. Razvlačim tijesta, radim dizana, salenjake, lisnato, biskvite, torte, kekse, rolade, sve je prošlo kroz moje prste. Spremam ribu, govedinu, svinjetinu, srnetinu, zečetinu.. jedino ne volim janjetinu.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Marina: Doma kuham sve, i uživam u tome znajući što moja obitelj jede, i da jede zdravo to mi je najbitnije. Ponekad se počastimo vani u nekom restoranu, ali najsretniji smo, čak i ako samo u rolu zapečem krumpir sa slaninom i jednu veliku zdjelu zelene salate. To je nešto što uradimo zajedno i to nas zbližava!

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Marina: Pretežno jedemo kod kuće. Kao što sam već rekla, ponekad se počastimo vani u nekom restoranu. To bi možda bilo jednom u dva mjeseca. Jedemo kući a odemo na sladoled i u park ili kino.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Marina: Svakodnevno kuham za supruga, naše dvije princeze, svekra i svekrvu. A kada imamo proslave onda kuham za cijelu familiju, onda se tu nađe i lonac od nekih 150 sarmica , e onda uposlim i moju svekrvu da ih frče sa mnom. Jednako uživam kuhajući za 6 ili za 60 ljudi.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Marina: U kuhinji mi pomažu moje djevojčice Ena i Nela, uvijek se motaju oko mene i traže da nešto mućkaju. Danas je Nela razmutila kvasac u mlijeku. Ako sam u žurbi, pomogne i suprug. Ako kuhamo za proslave, onda uposlim i svekrvu. Tko mi se nađe pri ruci, taj pomaže ha-ha!

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Marina: Za posebne prilike na stolu se uvijek nađe kokošja juha, jer ona je za zdravlje, zatim neka vrsta pečenja, razni prilozi i salate, i najsvečaniji desert je torta, mada ju ja znam zamijeniti sa kroasanima ili slanim kiflama punjenim šunkom i sirom. Dobro je raditi promjene, jer se onda i sami gosti iznenade.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Marina: Svim kuharima i kuharicama na Kutku peciva i šire bih preporučila da uvijek ustraju u onom što rade, jer svi smo mi nekad bacili ili upropastili turu tijesta, tko nije taj nije ni radio, ali treba biti uporan jer trud će se kad tad isplatiti. Osobno sam 3 ture tijesta za savijače bacila, one prve bez bakine pomoći, jer od muke i jada nisam više znala da li da dodam brašna ili vode, a danas to gledam kao dobro stjecanje iskustva! I sad sa svojih 29 godina kad već puno znam i probala sam sve , mogu samo reći da tražim izazove u kulinarstvu, i volim pogriješiti jer tada nešto i naučim!

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam