Intervju: Nevena Josipović

Objavljeno 10.04.2017. od Kutak peciva

Nevena je još jedna vrijedna kuharica i naša korisnica. Pitali smo je o kuhanju, najdražim jelima, pomoćnicima u kuhinji…

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Nevena: Kuhanjem sam se počela baviti sasvim slučajno. Višak slobodnog vremena presudio je u tome. Jedan sasvim običan dan pretvorio se u kulinarski izazov. Taj izazov traje još i danas! Čitam, proučavam, istražujem i pripremam jela iz dana u dan. Mogu reći da sam još uvijek „početnik“ jer kuham otprilike 5 godina, i znam da je to tek početak iz kojeg će se stvoriti još mnoštvo tanjura punih ljubavi. Zato uživam u svom malom blogu „BakeCakes“. Od samog početka kuham kod kuće, svaki dan i jednostavno uživam u tome.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Nevena: Najviše volim kuhati jela u kojima uživam, i kojima mogu dati osobni „štih“. To su najčešće fina variva, kolači i torte, te izrada tijesta u svim oblicima, od kruha, peciva, njoka, pince i sl. Ako moram birati što najviše volim jesti onda su to jela s roštilja, sa svim divnim marinadama i bogatim okusima.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Nevena: Doma kuham zbog obitelji i sebe, jer imam potrebu svoju kreativnost podijeliti s drugima. . Kao prednost vidim svoju slobodu jer sam „u svome“ i dostupnost svježih namirnica u vrtu. Kao nedostatak u svojoj kuhinji vidim manjak radne plohe.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Nevena: Kuham svaki dan i također svaki dan jedemo doma. Počastimo se s ručkom jednom u tri mjeseca u nekom dobrom restoranu, i to najčešće s pizzom ili dobrim ćevapima.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Nevena: Kuham za obitelj koja mi je na prvom mjestu. Kada su neka okupljanja i blagdani onda kuham i za širu rodbinu. U mojim jelima također uživaju i prijateljice. Kada mediteransku kuhinju zamijenim slavonskom i promijenim podneblje tada u mojim tanjurima uživa i muževa rodbina.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Nevena: Za sve što sam naučila i vidjela u kuhinji zaslužna je moja mama. Uvijek mi uskoči u pomoć kada je potrebno. Od mame su krenuli temelji iz kojih sada učim i istražujem te upotpunjujem svoje znanje.

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Nevena: Na mom stolu svaku nedjelju će se naći kolač ili torta. Za blagdane obično budu slastice i hrana primjerena za to doba. Obiteljska okupljanja podrazumijevaju domaći kruh, malo obilniji ručak, s desertom i šalicom dobre kave.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Nevena: Poručila bih da uživaju u onome što rade. Samo krenite naprijed i vidjeti ćete što sve možete napraviti. Isto je i s di-go kvascem, krenite, zamijesite tijesto, pustite i vidjeti ćete koliko se može postići! 

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam