Intervju: Iva Noli

Objavljeno 15.04.2016. od Kutak peciva

Od Ive Noli navikli smo dobivati divne fotografije zanimljivih peciva i kolača u kojima se vidi da uistinu uživa u pripremanju i da daje svoju osobnu notu svakom pripremljenom jelu. Zato smo htjeli saznati malo više o njoj, kuhanju, kuhanju doma i zašto joj to pričinja posebno zadovoljstvo.

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Iva: Kuhati sam počela prije 5 godina kada sam se udala, tada sam shvatila da uživam u tome kao i u pripremanju slastica što sam otkrila vrlo rano. Po struci sam predani slastičar što su prepoznali i moji profesori i pružili mi priliku na međunarodnom natjecanju na kojemu sam sa svojom kolegicom i prijateljicom Jelom Anitom osvojila srebro.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Iva: Najviše volim pripremati slastice, domaće inačice svega što inače kupujemo, i sve vrste tijesta. Uživam pripremati domaću hranu tako da se u mojoj kuhinji može naći sve od domaćeg seitana do domaćih hrenovki. Najviše volim jesti lignje (prava Slavonka ha-ha), domaća peciva i bogate čokoladne kolače.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Iva: Odrasla sam uz domaću kuhinju i bilo mi je logično da i ja nastavim kuhati u svojoj obitelji. Rekla bih da su prednosti domaće kuhinje svježa hrana bogatijih okusa prilagođena ukusima ukućana a nedostaci su vrijeme provedeno u čišćenju nakon kuhanja jer to je vrijeme u kojemu najmanje uživamo ha-ha.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Iva: Kuham svaki dan a ponekada i nedjeljom, nedjeljom uglavnom uživam u kuhanju moje majke ha-ha. Vani jedem rjeđe, nekoliko puta mjesečno (i to uglavnom lignje ha-ha).

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Iva: Kuham za svoju obitelj, ujedno su pokusni kunići koji hrabro isprobavaju moja jela. U slasticama uživa i šira rodbina za svake blagdane tako da si dam oduška i pečem u većim količinama.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Iva: Uglavnom kuham sama iako ponekada imam dobrovoljce koji mi nasjeckaju luk i sl. Izuzetak je zimnica koju pripremam sa majkom.

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Iva: Za posebne prigode obavezni su kolači i torte a ako pripremam objed potrudim se da su na stolu i domaća peciva ili kruh.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Iva: Onima koji su primorani kuhati poručila bih da više uživaju u kuhanju jer ima nešto lijepo u tome da nahranite svoju obitelj sa kvalitetnom, domaćom hranom. Onima koji su iskusni kuhari poručila bih da nastave dijeliti svoje recepte i iskustva jer pomažu nama koji smo na početku a imamo tu strast!

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam