Intervju: Ana Medić

Objavljeno 11.06.2016. od Kutak peciva

Na našem Kutku peciva pod korisničkim imenom Anči ima krafni, pletenica, pogačica… Anči, odn. gospođa Ana je prava domaćica i s nama je podijelila nekoliko detalja iz svojeg domaćinstva…

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Ana: Kuhanjem se bavim duugo, već više od 30 godina. Kuham doma suprugu i sinovima.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Ana: Volim isprobavati neke specijalitete, volim praviti dizana tijesta, peći kruh, a ja osobno najviše volim jesti tjesteninu na raznorazne načine, dok dečki više vole mesna jela, pizzu, tortilje.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Ana: Trenutno sam doma, nezaposlena, pa sam svakodnevno u kuhinji i svaki dan kuham. Ili smislim unaprijed što ću kuhati sljedeći dan ili što se nađe u hladnjači, hladnjaku trenutno. Ekonomičnije, jeftinije je doma kuhati i jesti.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Ana: Svaki dan kuham doma. Ponekad me zamijeni suprug ili sinovi sa svojim specijalitetima. Vani jako rijetko jedemo u zadnje vrijeme, osim kad se počastimo sa prijateljima, kumovima.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Ana: Kuham za nas četvero: supruga i dva odrasla sina. I naravno gosti su dobrodošli i moja unučica ha-ha.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Ana: Obično kuham sama, a dečki me zamijene kada oni kuhaju jela u kojima su oni majstori: roštilj, peka, grah, čobanac.

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Ana: Tradicionalno za Uskrs pletenica, šunka, mlinci, purica. Božić i nova godina prasetina, francuska, sarma i naravno uvijek neke slastice. Dečki posebno vole slane kiflice i kolačiće, samo nek je slatko ha-ha!

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Ana: Prijatelji na kutku peciva, kuhajte i pecite ono što volite vi i vaši ukućani. Isprobajte uvijek nešto novo. Danas ima stvarno toliko mogućnosti za spoznati i vidjeti i svatko može biti majstor u kuhinji, samo ako to želi i voli jer bez ljubavi nema uspjeha!

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam