Intervju: Mubera Lemić Živojević

Objavljeno 27.11.2015. od Kutak peciva

Kao jednu od najistaknutijih fanica naše Facebook stranice i Kutka peciva, zamolili smo Muberu da nam odgovori na nekoliko pitanja, u želji da je bolje upoznamo i saznamo koja je tajna njenih majstorija s dizanim tijestom.

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Mubera: Kada sam pre 37 godina zasnovala porodicu, shvatila sam da moram naučiti da kuham. Kao početnik, suočila sam se sa mnogo nepoznanica. Ljubav, volja i želja, doveli su me do toga da savladam osnove kulinarstva. U toku tih 37 godina, pripremajući za svoje najmilije, uz stalno učenje, uspela sam da savladam mnogo iz područja kulinarstva, iako još uvek manje od onoga što bih htela.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Mubera: Prioritet mi je zdrava hrana i kuham dosta povrća, koliko god je to moguće. Mojim malim ukućanima, za što bolji razvoj, pripremam obroke koju su srazmerni njihovoj dobi,. Opuštajući trenuci u kuhinji … puno testa … kiflice, pogače, sve što se uz pomoć mašte može napraviti.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Mubera: Porodica na okupu je tradicija koju ne menjam. Rekla bih da je to prednost domaće kuhinje, sa atmosferom i toplinom doma.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Mubera: U neprestanoj trci sa vremenom, brzim načinom života, mladi se odlučuju za brzu hranu. Ja to izbegavam, iako se i to ponekad dogodi.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Mubera: Kuham za svoju porodicu, moja dva predivna unuka, ponekad za prijatelje i naravno za moju najmiliju rodbinu.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Mubera: Nemam pomoć u kuhinji, ali uz dobru organizaciju sve stignem.

KP: Približavaju nam se blagdani. Što će biti na Vašem blagdanskom stolu? Bez čega ne može biti Vaš blagdanski stol?

Mubera: Uvek se radujem praznicima, jer je to prilika da se okupimo, da se radujemo malim stvarima: snegu, darivanju, kulinarskim đakonijama, slanim i slatkim. Sve nas to stavlja u poziciju dece, bez obzira koliko godina imali. Ima li šta lepše kad u očima dragih nam osoba, naročito dece, vidiš odsjaj sreće.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Mubera: Malo volje, želje, strpljenja, pustite srce i maštu da vodi, a rukama dajte lepotu i slobodu stvaranja i uspeh neće izostati.

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam