Intervju: Edina Huskić

Objavljeno 02.12.2015. od Kutak peciva

Zadovoljstvo nam je bilo intervjuirati i Edinu, još jednu od naših najistaknutijih korisnica. Kroz nekoliko kratkih odgovora Edina nam je ispričala što misli o kuhanju, o kuhanju doma i zašto joj to pričinja posebno zadovoljstvo.

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Edina: Pošto sam rođena u porodici koja voli i poštuje tradiciju, a kod nas to podrazumijeva i to da žensko dijete mora da zna da kuha, moji početnički koraci su počeli jako rano. U početku je to bilo pomaganje mami oko ručka npr. guljenje krumpira, a s vremenom je postajalo sve ozbiljnije pa bih mogla reći da sam s nekih 15 godina već znala da zamijesim kruh ili ispečem neki kolač. Sve je to bilo onako neiskusno, ali uz pomoć svoje majke sam uspjela da naučim nešto što i dan danas volim i u čemu uživam.Oduvijek sam kuhala za porodicu i svoje najbliže, nikad nisam pokušavala da ovo pretvorim u neki posao, jednostavno uživam u svojoj kuhinji i čuvam ove trenutke za opuštanje i bijeg od stvarnosti koja nas tjera iz dana u dan. Mogu reći da eto iza sebe imam 10 godina onako iskusnog kulinarskog staža ha-ha.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Edina: Kuhati volim sve. Po našoj bosanskoj tradiciji pite su jedno od omiljenih jela pa tako i meni, ali su i moj omiljeni izazov u kuhinji pa zaista uživam da razvijam pite. Pošto cijela porodica ne može da zamisli obrok bez kruha tu je svakodnevno i domaći kruh. Kao što ste se i uvjerili pravim ga na sve načine i za sve prilike. Tu se uvijek dodaju i kifle, buhtle, kroasani i ostala peciva.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Edina: Najvažniji razlog zbog čega kuham jeste što na taj način održavam i okupljam porodicu i što im kuham s puno ljubavi zdrave obroke jer im jedino to i želim – ljubav i zdravlje. Prednost u tome dajem “zajedništvu” jer u današnjem tempu modernog života ovakvi trenutci su zaista potrebni za sretnu porodicu.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Edina: Koliko god da sam u trku s vremenom svojoj porodici svaki dan skuham svježe obroke. S vremena na vrijeme, u nekim posebnim prilikama, počastimo se i ručkom ili večerom vani. U svemu tome nastojim i da djecu odvučem od brze hrane koja se nudi danas.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Edina: U mojim jelima svakodnevno uživaju suprug i djeca, a uvijek je tu i dan kada spremam za naše roditelje koji se uvijek rado odazovu pozivu na nedjeljni ručak. Naravno ponekad se počaste i neki od naših prijatelja s nekom mojom delicijom ha-ha.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Edina: Pomoć u kuhinji u većini slučajeva nemam, ponekad suprug pomogne oko nekih sitnica, a kad su u pitanju veća okupljanja tu su naše divne majke.

KP: Približavaju nam se blagdani. Što će biti na Vašem blagdanskom stolu? Bez čega ne može biti Vaš blagdanski stol?

Edina: Pošto se bliže praznici u planu, kao i uvijek, imam da pripremim zaista obilnu trpezu. Od samo nekih ideja koje trenutno imam su: sarma, baklava, vijenac od badema i čokolade, ispucali punjeni keksići, mirisne kiflice, još mirisnija pogača, vino i još dosta toga čime ću možda i sebe da iznenadim ha-ha.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Edina: Svima koji vole da kuhaju želim puno volje u budućem radu i nadam se da će na stranici Kutak peciva naći inspiraciju i ideje. A onima koji se još nisu okušali u tom polju želim da hrabro zakorače u svijet kuhanja i pokažu ono najljepše u njima kroz hranu, jer istina je u onom da “ljubav ide kroz želudac”. Neka se upuste u avanturu s Kutkom peciva, di-gom i nama korisnicima ove stranice.

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam