Intervju: Anita Mehičić

Objavljeno 14.05.2016. od Kutak peciva

Anita nas već dugo vremena usrećuje svojim odličnim pogačama, pecivima i drugim uratcima od dizanog tijesta i sa zadovoljstvom smo s njom „popričali“ kroz nekoliko pitanja o njenim kulinarskim počecima, iskustvima i razmišljanjima.

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Anita: Kuhanje nije moja profesija, to je nešto što radim iz ljubavi. Volim kuhati, to me čini sretnom. Počela sam još od malena da asistiram u kuhinji, pratim i upijam svaki korak. Početkom srednje škole počela sam ozbiljnije kuhati. Kako sam dolazila kući prije nego roditelji s posla, trudila sam se da napravim ručak za sve. Tako, iz dana u dan, ja sam usavršavala svoje znanje. Bila sam ponosna na sebe, a i drugi su bili. Ta moja kuharska avantura traje sve do sada, s tim da je puno intenzivnija nego prije.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Anita: Kuham sve, nastojim ugoditi svima. Peciva su neizostavna, svakodnevno ih radim, no volim jako da pravim torte i kolače koje baš i ne volim da jedem. Uglavnom kuham svakodnevno i raznovrsno.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Anita: Nezaposlena sam, domaćica koja ima mnogo slobodnog vremena. Kuham doma jer želim da moj muž i sin imaju uvijek svježu hranu koju ću im baš ja spremiti s ljubavlju. Zar može biti nešto ljepše nego kada se domom širi miris tek pečenog hljeba, miris neke čorbice, kolača sa cimetom i vanilijom? To su mirisi pravog, toplog doma i zato ja želim da se šire i mojim domom.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Anita: Svakodnevno jedemo doma, no naravno, s vremena na vrijeme i vani. Moram priznati da nisam netko tko žudi za restoranskom hranom. Moj užitak je izaći vani, na ćevape.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Anita: Kuham za muža, sina i sebe. No kuham često i za mnogobrojne prijatelje i rodbinu koji često kažu da moje ime vezuju za ukusan zalogaj. A poslasticama obradujem mnoge, također i rođendanskim tortama. Netko sam tko uživa da drugima pokloni pažnju i sitnicu za koju sam sigurna da će ih obradovati, a obično su to torte.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Anita: Obično se sama vrtim po kuhinji, navikla sam tako. No u posljednje vrijeme moj sin izražava želju da mi pomogne u pripremanju nečega, ali samo onog što on baš posebno voli da jede.

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Anita: Pogače, sitna peciva, sitni kolačići, rolade, torte, sve je to što upotpuni prazničnu trpezu. Volim preciznost, sklad boja, volim urednost i pazim na detalje jako.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Anita: Svim kuharicama, kuharima, Vašim brojnim fanovima, preporučujem da se upuste u avanturu zvanu kuhanje jer to je nešto što čovjeka ispunjava, inspiriše, otkriva njegove skrivene talente, čini sretnim. Kuhajte srcem i uživajte u plodovima istog!

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam