Intervju: Tamara Rumac

Objavljeno 16.07.2016. od Kutak peciva

Kad nam Tamara pošalje fotografiju ili recept, onda smo sigurni da će to biti nešto ukusno i zanimljivo. Tamara je i autorica bloga What’s for dessert? (cake-cookie-pie.blogspot.hr/) i stvarno nam je bilo zanimljivo čuti njenu priču na temu kuhanja pa toplo preporučamo da pročitate kratki intervju…

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Tamara: Strast prema pripremi kolača traje od malih nogu. Kad sam imala 10 godina, tata mi je kupio kuharicu Mire Vučetić “Ja sam mala kuharica”. Pripremila sam sve recepte iz te kuharice, a najčešće sam radila kuglice od lješnjaka i kremu s jagodama. Ljubav prema desertima se nastavila i dalje, dok sam kuhati počela puno kasnije. U početku je to bila priprema obroka iz potrebe, a u strast se pretvorila kad sam upoznala supruga. On je veliki gurman i često kuhamo zajedno.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Tamara: Najčešće kuham jela mediteranske kuhinje i podjednako uživam u ribi, janjetini pod pekom, maneštri ili njokima s gulašom. Povremeno se počastim pizzom s hrskavim tijestom ili domaćim burgerima, to su moje slabe točke.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Tamara: Priprema jela kod kuće ima samo jedan nedostatak, a to je vrijeme, pa kada dođem kući nakon posla, nastojim pripremiti ručak za 30 – 40 minuta. Prednosti kuhanja kod kuće su brojne – jelo možemo prilagoditi vlastitom ukusu, znamo porijeklo namirnica i štedimo novac, a mirisi koji se šire iz kuhinje mame ukućane. Kod pripreme obroka najčešće koristim namirnice koje smo sami uzgojili u našem dvorištu na prirodan način (bavimo se vrtlarstvom i uzgojem domaćih životinja za vlastite potrebe), te sama izrađujem tjesteninu, vučeno i dizano tijesto.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Tamara: Nastojim kuhati svakodnevno, mada ponekad to obaveze ne dozvoljavaju. Vani obično jedemo kada smo na nekom izletu ili cjelodnevnom planinarenju, a ponekad se počastimo i odlaskom u restoran.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Tamara: Kuham za obitelj i prijatelje. Jako rijetko kuham samo za sebe, priprema obroka za jednu osobu me ne veseli.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Tamara: Najčešće sam sama u kuhinji, mada postoje pojedina jela koje pripremam zajednički sa suprugom – on kuha gulaš, a ja mijesim njoke.

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Tamara: Deserti su sastavni dio posebnih prilika. Za veća okupljanja su nezaobilazne princes krafne, blagdane karakteriziraju orehnjača i makovnjača, a cheesecake je rezerviran za goste.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Tamara: Ljubav je najvažniji začin svakom jelu.

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam