Intervju: Svetlana Blažević

Objavljeno 25.06.2016. od Kutak peciva

Svetlana je još jedna naša fanica koja zna zašto kuha doma…

KP: Koliko dugo se bavite kuhanjem? Koliko dugo kuhate doma, za vlastite potrebe?

Svetlana: Još kao djevojka pomagala sam majci u kuhinji, najčešće u pripremi kolača. Nakon udaje, prije 28 godina, kuhinja je postala moje mjesto opuštanja.

KP: Što najviše volite kuhati? Što najviše volite jesti?

Svetlana: Moram priznati da najčešće kuham klasična jela, jela iz moje mladosti, jela iz naše okolice. To su mi ujedno i najdraža jela.

KP: Zašto kuhate doma? Koje su prednosti, a koji nedostaci?

Svetlana: Volim pripremati hranu u vlastitoj kuhinji zbog financijske isplativosti i sigurnosti podrijetla namirnica. Jedini nedostatak je puno suđa i ponekad manjak vremena.

KP: Koliko često kuhate i jedete doma? Koliko često jedete vani?

Svetlana: Svaki dan za ručak pripremam svježu kuhanu hranu, ponekad čak kuham i za večeru. Vani jedemo jako rijetko, za neke posebne prilike.

KP: Za koga sve kuhate? Tko uživa u Vašim jelima i slasticama?

Svetlana: Kuham za supruga, dvije kćeri i sebe. Ponekad imam izlete i u vegansku kuhinju kako bi nahranila i treću kćer.

KP: Tko Vam pomaže u kuhinji?

Svetlana: Najčešće sam sama u kuhinji, ponekad mi pomognu kćeri.

KP: Što obavezno pripremate za posebne prilike (blagdani, obiteljska okupljanja…)?

Svetlana: Na svečanijim prigodama je obvezna bogata domaća juha, pečenje, razne vrste priloga i salata. Nezaobilazni su kolači poput kiflica, gužvara, raznih filovanih kolača kao što su klasična mađarica i bijela pita, a dosta često i eksperimentiram pripremajući nove recepte s interneta.

KP: Što biste poručili svim kuharicama i kuharima na Kutku peciva i šire?

Svetlana: Svim kuharima bih poručila da nastave kuhati, da eksperimentiraju, ukoliko ne uspije od prvi ni od drugi put od treći sigurno hoće.

 

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam