Kako ispeći najbolje krafne

Objavljeno 25.08.2015. od Kutak peciva

SAVJETI ZA NAJBOLJE KRAFNE

Recept za pripremu krafni pogledajte ovdje.

Dobro dignuto tijesto

Dizano tijesto koje namjeravate pržiti mora biti dobro dignuto, a da biste to postigli morate postići dobar omjer šećera i kvasca u tijestu. Naime, ako je u tijestu puno šećera, potrebno je ili dodati više kvasca ili produžiti fermentaciju tijesta.

Jaja

Ako želite da krafne budu lijepe žute, treba u tijesto dodati i jaja. Jaja čine tijesto elastičnijim i podatnijim za oblikovanje te doprinose boji tijesta. Dodaju se cijela ili razdvojena: žumanjak olakšava homogenizaciju sastojaka i daje izrazito žuto tijesto, dok bjelanjak čini tijesto žilavijim i čvršćim.

Prženje

Kod prženja dizanog tijesta posuda za prženje treba biti prostrana, s dovoljno ulja u kojem tijesto može plivati bez da zapinje o dno posude. Poželjno je da temperatura masnoće bude između 180 do 190°C, što ćete najlakše provjeriti drškom drvene kuhače koju uronite u vruću masnoću. Ako se oko nje počnu stvarati mjehurići, možete započeti s prženjem. Nikada ne pržite previše tijesta odjednom jer veća količina tijesta naglo snižava temperaturu ulja!

 

0
0

Povezano

Komentari

Ludo tijesto (za slatke i slane pripravke od dizanog tijesta)
Želim primati newsletter

Za registriranje korisnika i praćenje i analizu prometa na stranici https://kutakpeciva.com koristimo kolačiće (cookieje) . Više o kolačićima Ne prihvaćam Prihvaćam